Masło Konopne Z Suszu

Masło Konopne Z Suszu

masło konopne z suszu

Masło konopne to doskonała podstawa do dalszych potraw i wypieków np. budyniów, brownie, ciast, ciasteczek, czekolad, muffinek, sosów itp. Dlatego masło konopne nie służy do smarowania nim pieczywa… Masło konopne możesz wykonać z szuszu czyli topów a także liści lub/ i łodyg rośliny. Tak naprawdę konopie mogą być w pełni wykorzystane z wyjątkiem korzeni a pewnie i na to znajdzie się zastosowanie 😉

Moc masła konopnego zależy od ilości ( proporcji ) suszu do naturalnego masła a także jakości, ilości i rodzaju suszu, którego użyjesz. Wiadomo, że inne działanie ma susz odmiany zawierającej 10% THC od takiej co zawiera 20% THC. Kolejna sprawa to oddziaływanie na organizm człowieka – każdy może reagować inaczej na co ma wpływ m.in. masa ciała, wcześniejsze doświadczenia z marihuaną czy indywidualne predyspozycje.

Masło Konopne Z Suszu Składniki:

* susz marihuany musi być oczyszczony z chlorofilu za pomocą curringu

masło konopne z suszu

 

Masło Konopne Z Suszu Przepis:

Wlej 4 szklanki wody do garnka

Zagotuj wodę w garnku

maslo-konopne-z-suszu-4

Do zagotowanej wody dodaj masło

maslo-konopne-z-suszu-5

Po rozpuszczeniu masła w wodzie dodaj susz marihuany

masło konopne z suszu

Całość dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką

( aby było łatwiej susz marihuany rozdrobnij np. za pomocą młynka )

Płomień zmniejsz do minimum tak aby woda jedynie minimalnie bulgotała

Gotuj całość przez 60 minut pilnując aby nie doszło do „zbrązowienia”

masło konopne

Po ugotowaniu masło konopne odcedź przez gazę

Pozostaw całość do ostygnięcia w temperaturze pokojowej

Odsącz resztki wody

Po ostygnięciu wstaw do lodówki na 24 godziny

GOTOWE 🙂

Masło możesz przechowywać w lodówce do 7 dni – w zamrażarce do 6-ciu miesięcy

Jeżeli rozmrozisz masło – nie możesz ponownie go zamrozić

Masło rozmrażaj w lodówce przez 5-8 godzin i spożyj w ciągu najbliższych 24h

masło konopne z suszu

masło konopne z suszu