Masło Konopne Z Liści i Łodyg

Masło Konopne Z Liści i Łodyg

masło konopne z łodyg masło konopne z liści Masło Konopne Z Liści i Łodyg maslo konopne z lodyg

Masło konopne z liści i łodyg nie służy do smarowania pieczywa…

jest za to doskonałą podstawą do dalszych potraw i wypieków np. budyniów, brownie, ciast, ciasteczek, czekolad, muffinek, sosów itp.

Masło konopne możesz zrobić samemu z liści lub/ i łodyg rośliny a także z suszu czy topów marihuany.

Moc masła konopnego zależy od ilości ( proporcji ) liści i łodyg do naturalnego masła a także jakości, ilości i rodzaju liści i łodyg, których użyjesz.

Następna sprawa to oddziaływanie na organizm człowieka – każdy może reagować inaczej na co ma wpływ m.in. masa ciała, wcześniejsze doświadczenia z marihuaną czy indywidualne predyspozycje.

Masło Konopne Z Liści i Łodyg Składniki:

* liście i łodygi muszą być oczyszczone z chlorofilu za pomocą wcześniejszego wygotowania ich w wodzie

Masło Konopne Z Liści i Łodyg Przepis:

Wlej 4 szklanki wody do garnka

Zagotuj wodę w garnku

maslo-konopne-z-lisci-i-lodyg-1 masło konopne z liści Masło Konopne Z Liści i Łodyg maslo konopne z lisci i lodyg 1

Do zagotowanej wody dodaj masło

maslo-konopne-z-lisci-i-lodyg-2 masło konopne z liści Masło Konopne Z Liści i Łodyg maslo konopne z lisci i lodyg 2

Po rozpuszczenia masła w wodzie dodaj liście i łodygi marihuany

masło konopne z liści masło konopne z liści Masło Konopne Z Liści i Łodyg maslo konopne z lisci 2

Całość dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką

Płomień zmniejsz do minimum tak aby woda jedynie minimalnie bulgotała

Gotuj całość przez 60 minut pilnując aby nie doszło do „zbrązowienia”

Po ugotowaniu masło konopne odcedź przez gazę

Pozostaw całość do ostygnięcia w temperaturze pokojowej

Odsącz resztki wody

Po ostygnięciu wstaw do lodówki na 24 godziny

Masło konopne jest gotowe 🙂

masło konopne z liści i łodyg masło konopne z liści Masło Konopne Z Liści i Łodyg maslo konopne z lisci i lodyg

Masło przechowywaj w lodówce do 7 dni – w zamrażarce do 6-ciu miesięcy

Jeżeli rozmrozisz masło – nie możesz ponownie go zamrozić

Zamrożone masło konopne rozmrażaj w lodówce przez 5-8 godzin

Tak rozmrożone masło musisz zjeść w ciągu najbliższych 24h

masło konopne z liści i łodyg masło konopne z liści Masło Konopne Z Liści i Łodyg maslo konopne z lisci

Masło Konopne Z Liści i Łodyg
4.5 (90.4%) 25 votes
Warning: A non-numeric value encountered in /srv/psa04/grubetopy.pl/httpdocs/wp-content/themes/Newspap/includes/wp_booster/td_block.php on line 352

12 KOMENTARZE

    • mama dziękuje za komentarz,

      Tak, jeżeli tylko odmiana będzie posiadała CBD to jak najbardziej 🙂

      Będzie zdrowo i z powodu braku THC bez psychoaktywnego działania 😉

      Pozdrawiam Ania z GrubeTopy.pl

  1. siemka, mam obecnie 3g suszu dobry towar, chce zrobic troche masla konopnego aby móc zrobic czekoladke z przepisu Ani , i pytania sa nastepujace, 3g suszu chyba starczy by 2 osoby zadowolily sie mocą czekolady? + ile gram masla dać do tych 3g? I te 3g suszu musze tez w wodzie gotowac te godzine??

    • smakosz dziękuje za komentarz,

      „3g suszu chyba starczy by 2 osoby zadowolily sie mocą czekolady”

      Tak 😉

      „ile gram masla dać do tych 3g”

      Około 30 gram masła na każdy gram 😉

      Całość gotujesz ok 60 minut – tutaj masz przepis na masło konopne z suszu 😉

      Pozdrawiam Ania z GrubeTopy.pl

  2. To jak wcześniej obgotuje łodygi i liście na których jest pełno żywicy przez 2h to nie wyleje się cenne thc po odcedzaniu lisci z wywaru. Czy może obgotować ,aż do wyparowania wody. ?

    • hudy dziękuje za komentarz,

      Musisz wypłukać chlorofil dla smaku dlatego lepiej wcześniej wygotować 😉

      Pozdrawiam Ania z GrubeTopy.pl

  3. To jeszcze pytanie ode mnie. Wygotowane liście i łodygi przekładam później do „swiezego” gara z „nowa” woda, a ta po wygotowaniu chlorofilu wylewam? Czy maslo dorzucam do tej wody w której się wygotowywalo 🙂

    • Jacek dziękuje za komentarz,

      „po wygotowaniu chlorofilu wylewam”

      Tak, najlepiej zrobić na wygotowanych z chlorofilu i wtedy dodać masło 😉

      Pozdrawiam Ania z GrubeTopy.pl

Comments are closed.